Pravougaone kade

Pravougaone kade

Pravougaone plastične kade se prave zavarivanjem ravnih PE (polietilen) i PP (polipropilen) ploča. Ovaj materijal je otporan na skoro sve hemikalije korišćene u industriji, što znači da su ove kade široko primenjive. Uz to, kade od plastike su UV stabilizovane, čineći ih otpornim na Sunčeve zrake ako se koriste na otvorenom. Njihov period upotrebe prelazi 50 godina, jer materijal zadržava svoju strukturu i nakon duge eksploatacije, što je čini sigurnom i isplativom investicijom. Kade se mogu praviti u svim dimenzijama, u skladu sa tehničkom dokumentacijom i zahtevima korisnika.

Plastične kade su veoma korisne za različite namene. Mogu se koristiti kao kade za različite procese poput galvanizacije, fosfatizacije, cinkovanja, hromiranja, niklovanja. Takođe su odlične i za skladištenje agresivnih fluida i kiselina. Pored toga, plastične kade su pogodne za različite vrste fermentacija, poput kiseljenja kupusa. Ukoliko vam je potrebna pouzdana i kvalitetna kada za vaše poslovne procese, plastične kade su odličan izbor.

plastične pravouganone kade

Pravougaone kade se koriste kao:

  • kade za galvanizaciju
  • kade za fosfatizaciju
  • plastične kade za cinkovanje
  • kade za hromiranje
  • kade za niklovanje
  • kade za skladištenje agresivnih fluida i kiselina
  • kade za različite vrste fermentacija (npr. kiseljenje kupusa)

U skladu sa propisima o zaštiti životne sredine i propisima u oblastima vezanim za skladištenje različitih vrsta kiselina u slučaju havarije ili oštećenja rezervoara, izrađuju se plastični tankvani kako bi se obezbedila dodatna zaštita. Pregled opasnih materija u skladu sa propisima koji regulišu listu opasnih materija, njihove količine i kriterijume, predstavlja osnovu za određivanje potrebe za zaštitnom prihvatnom podlogom. Tankvani su posude koje služe za prihvatanje eventualno prosutih materija (kiselina) u slučaju oštećenja rezervoara.